Shirov Winter Cup sista rapporten

Under de två avslutande ronderna i Shirov Winter Cup gick det upp och ned för det svanska laget. I rond 6 tog svenskarna 4 poäng, i rond 7, 0 poäng. Slutresultatet blev att Edvin och Adrian tog 3,5 poäng, Lisa och Brandy 3 poäng, Matvej 2,5 poäng och Matija 2 poäng.  Till allas glädje hanns det också med två simultanuppvisningar av Shirov och Ivanchuk! Lisa spelade mot Ivanchuk och de andra mot Shirov. Adrian och Edvin lyckades knipa varsin remi mot sin berömde motståndare. Bra gjort!

 

Luis:”Och så det var slut på den här fantastisk schackupplevelse för Sällskapets juniorer. Det var viktig att kalibrera deras schacknivå mot de “very best” Den sista ronden färgas av trötthet och resfeber, men erfarenheten och minnena blir kvar för livet och kommer att berika deras schackframtid.”

 

Vi som åkte vill rikta ett stort tack till arrangören Alexei Shirov. Nästa år kommer vi garanterat tillbaka och vi hoppas att vi får sällskap av fler svenska lag.

 

Daniel Fredholm

Det svenska laget fortsätter att spela bra i Shirov Winter Cup

Jurmala. Efter 5 ronder har Edvin Hoac tagit 3,5 poäng, Lisa Fredholm 3 poäng, Adrian Ekenstierna 2,5 poäng, Brandy Paltzer 2 poäng, Matvej Tabor 1, 5 poäng, Matija Svetic 1 poäng. Lisa ligger på 7:e plats individuellt, Edvin ligger på 14:e plats individuellt. Laget ligger någonstans i mitten. ”De flesta tränarna är mycket imponerade av den svenska truppen, av deras kämpaglädje och den höga nivån på deras spel. Det blir bara bättre och bättre ”, säger Luis.

På söndagskvällen avslutades Vladimir Petrov Memorial med en 9-ronders blixtturnering. Bland andra deltog sådana berömdheter som Evgeny Sveshnikov och Alexei Shirov. Adrian, Brandy och Lisa deltog för Sverige och tog 4, 5, 3 respektive 2 poäng.

bild12

Lisa, Brandy Edvin och Adrian värmer upp.

bild10

Evgeny Sveshnikov och Adrian spelar blixt.

bild11

Luis hälsar på Krasenkov.

bild12

Partigenomgång: Brandy, Luis, Edvin och Matija.

 

Lisa Fredholm spelar simultan mot Vassily Ivanchuk

Lisa Fredholm ger Ivanchuk en lektion!

 

Ett stort tack till Daniel Fredholm som skrev texterna och tog
bilderna.