Stefan Lindh Europamästare!

Svenskt EM-guld i korrschack

Efter drygt två års spel är det klart att Sverige blir Europamästare i korrschack, meddelar Rickard Dahlström. I går tog Stefan Lindh den avgörande segern och förde upp det svenska laget på ointagliga 55 poäng.

Talangjakten 2014

SSS hade flera deltagare med. Det gick både upp och ner. Men framför allt så märktes det hur våra spelare utvecklats på ett positivt sätt. Partierna var välspelade. Det var mest klockhanteringen som fallerade. Det ska vi öva på!

Resultatlistor hittar ni här:

Talangjakten 2014

Allsvenskan slut

Schackkamrater!

Tack ska ni ha för en väl genomförd säsong i division 1! I grundserien vann vi sex matcher och spelade en oavgjord (mot Linköping) och vann serien klart med 3 matchpoäng och 2½ partipoäng före närmaste lag. Bl.a. slog vi både Kristallen och Wasa som hade högre genomsnittsranking än vi. I kvalet till Superettan spelade vi oavgjort mot Rockaden II (som också hade högre snittranking än vi) och förlorade på särskiljningsbestämmelsen om bästa resultat på de fyra första borden. Minsta möjliga marginal m.a.o. Detta var den enda match som Rockaden II inte vann i division 1 denna säsong. En tröst i bedrövelsen är att även om vi hade vunnit mot Linköping så hade vi fått möta Rockaden II i kvalet, med den skillnaden att matchen hade spelats i Salongerna i stället.

Vi har all anledning att sträcka på oss trots att vi förlorar seriesegern på särskiljning för andra gången under 2000-talet! Det här påminner om när SödraSASS kom före oss säsongen 2010/11 trots att vi hade samma mp och pp. De hade nämligen vunnit det inbördes mötet. De var dessutom tvunga att vinna borta mot Gnarp i sista ronden med minst 1-7 för att gå om oss. Gnarp som hade varit ganska pålitliga tidigare ställde osportligt upp med ett C-lag mot SödraSASS och lämnade i princip WO. (Till råga på allt vi åkt ur Superettan två gånger trots att vi hade betydligt mer partipoäng än fler av de närmaste lagen över oss i tabellen.) Det verkar som att vi inte har marginalerna med oss. Men, som sagt, vi ska inte deppa. Det är bara att ta nya tag i division 1 nästa säsong!

Bästa hälsningar / Peter

After work-blixtar

Många har haft synpunkter på att det är för lite socialt schack i Stockholm. Därför har SSS i samarbete med Stockholms schackförbund beslutat att starta en After work-schack.

Med start fredag den 4 april 18.00 kommer det att spelas ett antal After Work-blixtar på Stockholms Schacksalonger. Övriga datum under våren är: 11 april 2 maj 9 maj och 16 maj.

Tävlingsledaransvaret för tävlingarna kommer att delas mellan Stefan Lindh och Lars Dock.

Information om After Work-blixtarna kan ses på länken:
aw-blixt 2014

Sprid gärna vidare denna information till dina klubbkamrater och andra schackintresserade.