Information om klubbkvällar. Ligger även under rubriken Tävlingar.

Anmäl Er direkt till Sällskapets tävlingar på chessresults. Är ni inne på chessresults så går det  alldeles utmärkt att klicka på webanmälan. Om alla skriver in själva i tid underlättar det mycket för tävlingsledningen.

När ni anmäler Er till Sällskapets tävlingar, välj tävling, anmäl Er med komplett information. Direktlänk nedan.

Anmäl på Chessresults

Fyll i namn, ranking, Elo, lask, klubbtillhörighet. samt Fidenummer.

Spelar ni i våra långpartiturneringar så behöver Er motståndare ibland få tag i Er. Därför är det viktigt att ni fyller i aktuell information här:

Kontaktinformation mm

Om ni har för avsikt att spela annan dag än tisdag rekommenderar vi att ni i god tid tar kontakt med Stockholms Schacksalonger för att kontrollera om det är öppet. 08 668 78 77.

Resultat och lottning hittar ni som vanligt här.

Sällskapets tävlingar

Junior DM i blixt

Spelades i helgen. I samtliga grupper lyckades de som är medlemmar och bimedlemmar i klubben väldigt bra

AB 1 Martin Lokander, 4 JungMin Seo, 8 Max Henricson, 14 Matvey Tabor
C 1 JungMin Seo (14 av 14), 16 Hampus Nyström
D 1 Philip Sandberg, 2 Edvin Trost
E 4 Simon Sandberg

Stort grattis!

Rolf Littorin 1923-2015

Rolf Littorin har efter en kortare tids sjukdom avlidit i en ålder av 92 år. Han sörjs närmast av sin hustru Birgitta samt sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

Svenskt schacks Grand Old Man har gått bort. Rolf Littorin var aldrig en stark eller ambitiös spelare men desto aktivare som funktionär. Som 29-åring blev han högtidligt invald i Stockholms Schacksällskap efter att enligt den tidens krav vederbörligen blivit rekommenderad. Snart var han en viktig kugge i föreningens styrelse vilket uppmärksammades och ledde till större uppdrag som ordförande i Stockholms Schackförbund och vice ordförande i Sveriges Schackförbund. Där innebar rollen som representant i Världsschackförbundet, FIDE, att Rolf blev bekant med all världens schackspelare och -ledare. 1985 tog han initiativ till att bilda ett europeiskt schackförbund där han blev den förste ordföranden.

En för svenskt schacks vidkommande ändå viktigare insats är Rolfs medverkan till Rilton-fonden. Genom sin vänskap med Tore Rilton, grundlagd på 50-talet, blev Rolf den kraft som med hjälp av Riltons testamenterade pengar dels kunde organisera en livskraftig fond och dels under många år kunde leda den turnering som i år arrangeras för 45:e året i rad utan uppehåll.

Parallellt med sitt djupa engagemang i schackets organisation verkade Rolf som VD i Svenska Fabriksbetongföreningen. Som jurist drev han även sin egen advokatbyrå under många år.

Allt detta förbleknade dock av Rolfs personlighet.  Han var en passionerad samlare. Den som haft förmånen att besöka hans hem vet att där fanns inte bara ett av världens största privata schackbibliotek utan även ”vanliga” böcker, möbler och föremål av sällan skådat slag. Ett veritabelt museum. Lite speciellt var kortkatalogskåpet där varje låda smyckats med en vacker bagage-tag, av den gamla typen med gummisnodd. I lådorna gömde sig whiskyflaskor av ädlaste sort ur vilka det bjöds vid lämpliga tillfällen. Rolf samlade även på kunskap och vänner. Sina närmast encyklopediska kunskaper grundlade han som ung genom att läsa igenom hela Nordisk Familjebok. De många vännerna, deras familjer och intressen uppmärksammades alltid med ett innerligt engagemang. Alltid välkomnande, öppen för samtal om både högt och lågt, alltid redo att bistå med information från sitt bibliotek eller ur sitt goda minne. Underbara, ofta lite akademiskt torra, historier hade han en uppsjö av. Rolf Littorin lämnar ett stort tomrum efter sig.

Calle Erlandsson Peter Holmgren