Simultan med amerikanske GM Sam Sevian, 15 år, 27 april!

simultan_SAM_SEVIAN

Inbjudan gäller även för de som inte är medlemmar i Stockholms Schacksällskap.

Deltagaravgiften är frivillig. Alla startavgifter går oavkortat till Barncancerfonden.

Simultanen är givetvis öppen för åskådare. Inträdet är kostnadsfritt men det går alldeles utmärkt att ge ett frivilligt bidrag till Barncancerfonden.

Listan på deltagare kommer att publiceras

http://hasselbackenchessopen.se/

http://www.sss-schack.se/

senast tisdag kväll den 26 april

 

 

Wikiinfo om Sam

https://en.wikipedia.org/wiki/Samuel_Sevian

Schack4an

Lilla Akademien kom tvåa i sin grupp på 275 poäng en enda ynka poäng efter ettan. Det gjorde att LA ännu en gång får åka till Riksfinalen i Västerås 4 juni. Fjärde gången i rad med er webmaster och minst tionde gången i rad med Sten Dillen.

Stockholm SS anordnar GP i Stockholm kommande säsong!

Göteborg och Stockholm nya GP-orter nästa säsong

En tävling återstår av årets GP-serie, och redan nu är det klart vilka deltävlingar som ingår nästa säsong. Björkstadsschacket i Umeå utgår och istället tillkommer två nya deltävlingar – en i Göteborg och en i Stockholm. Därmed utökas programmet till åtta tävlingar, och preliminärt spelas höstens tävlingar i Lund, Västerås, Stockholm och Malmö, medan vårens spelas i Växjö, Norrköping, Göteborg och Tylösand.
– Vi är oerhört glada för att vi nu får med två stora schackdistrikt, Göteborg och Stockholm, säger Håkan Jalling, ordförande i Tävlings- och regelkommittén TK. Vi har haft flera intressanta ansökningar att ta ställning till. Jag har märkt stort tryck från spelare och klubbar i Stockholm så det bådar gott.
-När det gäller Björkstadsschacket är varken arrangörerna eller vi nöjda med utvecklingen av deltagare. Vi hade hoppats på flera spelare andra året men tävlingen kommer att fortsätta,dock utan GP-status. Ambitionen är att ha samtliga tävlingsdatum klara innan avslutningen på Deltalift Open i Tylösand i början av maj.