Succé i Superettan!

14657327_10154581109863194_7717501987436677877_nNormalt sett brukar lag som precis tagit sig upp från en lägre division vara slagpåsar och får kämpa för att hålla sig kvar, men så är inte fallet för Sällskapet. I sammandraget som spelades under helgen i Kosta var SSS nämligen högst rankat och tillhör favoriterna för att ta sig till Elitserien.

Första ronden på fredag kväll skulle bli en mjukstart, vi mötte SK Rockadens andralag som med nöd och näppe höll sig kvar i fjol. Vad som såg ut att bli en bekväm seger på pappret blev en mardröm. Rockaden mönstrade inte sitt bästa lag, men det hindrade dem inte från att ha en fantastisk helg. Rockaden pressade oss rejält, och vi får vara mycket tacksamma för att Wiander lyckades rädda remi i ett förlorat slutspel och säkra en matchpoäng. En chockstart, men det väckte liv i oss.

Under lördagen fick vi möta Västerås, som normalt sett är ett starkt elitserielag. De är en av de starkaste lagen i Superettan, men led av att flera unga spelare dragit till Las Vegas. Vi var knappa favoriter på pappret, men det skulle bli en jämn match. Västerås är starka på toppborden med GM Åkesson och IM Sjödahl, men planen var att vinna på de lägre borden.

Matchen blev dock ganska förkrossande. Utöver de utmärkta 3½-½ på de sista 4 borden lyckades vi ta 2½ poäng på toppborden och matchen vanns med marginal: 6-2!! Segern var aldrig i fara, stämningen var på topp.

Under den tidiga söndagsronden skulle vi ta oss an ett annat topplag, SK Kamraterna som ofta pendlar mellan Elitserien och Superettan. Wiander vann snabbt som svart, och snart rasslade segrarna in. Fullständigt förkrossande 5½-½ blev 5½-2½ då vi stod dåligt i de sista partierna, men hur som helst en mycket stabil seger.

5 matchpoäng av 6 möjliga och en andraplats i tabellen är inget annat än ett strålande resultat. Ett par spelare förtjänar ett extra omnämnande: Can “Superertan” Ertan samt nyförvärvet Christopher Lissäng var väldigt stabila och radade upp tre mycket viktiga vinster av tre möjliga. Till sist förtjänar lagledaren Eric Thörn en applåd för fint ledarskap och stabila matchstrategier.

Fortsättning följer…

Foto: Michael Wiander

Superettan drar igång

I helgen rivstartar Sällskapets förstalag med ett sammandrag i Kosta. Vi är nykomlingar i Superettan men har ett starkt lag och hoppas kunna vara med i toppen och kämpa.

Vårt motstånd i helgen blir:
Fredag: SK Rockaden 2
Lördag: Västerås SK
Söndag: Kamraterna SK

Silver i Lag-DM i blixt!

Lördagen den 1a oktober spelades Lag-DM i blixt. Efter 8 kvalomgångar visade sig att vi tagit oss till A-final mot den ökända blixtklubben Kungstornet SK. Väl där startade Sällskapet fint och tog ledningen men föll tillbaka på slutet och fick nöja sig med ett silver. Brons i fjol samt silver i år bäddar för ett guld nästa år!?

I laget spelade Christopher Lissäng, Martin Lokander, Eric Thörn, Johan Franzén, Simon Marder samt David Douhan.