Spännande i höstturneringen

Höstturneringen börjar närma sig sitt slut, och med endast två ronder kvar börjar det bli tydligt vilka som kämpar om slutsegern.

I A-gruppen är det FM Luis Couso som imponerat stort och har hela 6½ poäng av 7 möjliga, men hotet FM Eric Thörn är inte långt efter på 6 poäng. Här är det bäddat för en spännande slutrond eftersom Couso och Thörn möts och det är Couso som för de vita pjäserna.

I B-gruppen står även där mellan två spelare. Det är Peter Lindblom på 6 poäng av 7 som är favorit att vinna gruppen, men endast en halva efter finner vi Hans Rånby. De sista ronderna kommer att avgöra allt.

Martin Rosell har en hel poängs försprång i C-gruppen, men det är hela tre spelare som jagar bakom. Det innebär att en förlust för Rosell skulle göra gruppen helt öppen, men de närmaste konkurrenterna har han redan mött. Här gäller det för Rosell att inte tappa koncentrationen för att vinna gruppen.

De överlägset mest spännande grupperna är D och E. I D är det inte mindre än 4 spelare på 4,5 poäng som leder. Dessa är Marcus Nordenstam, Matija Svetic, Christian Rudmalm och Fredrik Sandström. Bakom dessa herrar har även Lars Ring samt Bojan Stoilov 4 poäng och jagar en halvpoäng efter. I E är det även där 4 spelare som delar ledningen: Christer Forsbom, Nadeem Ammour, Salim Golkhar och Per Olav Eriksson.

I F-gruppen är det Christofer Hahne som leder med 6 poäng av 7, dock på samma poäng som Hugo Wallin och dessa unga herrar möts i rond 8. Wallin är tvungen att vinna för att hålla kvar spänningen i gruppen eftersom han redan spelat sista ronden i förväg och förlorat.

Bäst nerver i slutronderna avgör!

 

Silver i Junior Lag-SM!

Under helgen spelades Juniorallsvenskan i Linköping och efter att våra juniorer kom 2a i division 2 ifjol var vi nu kvalificerade till division 1, där 6 lag möter varandra.

De senaste åren har Juniorallsvenskan ofta varit en kamp mellan SK Rockaden och Limhamns SK, men med Sällskapets uppflyttning fick vi axla en favoritrollerna.

Turneringen inleddes fenomenalt med en mycket jämn vinst mot Limhamns SK, och det stora hindret som var kvar var SK Rockaden under lördagkvällen.
Rockaden ville neutralisera Sällskapet på de två första borden samtidigt som de tog över på de två nedre borden, och det i princip det som skedde. Det blev nervöst ända ned till sista timmen, men till slut lyckades Rockaden vinna matchen med 2½-1½.

Sällskapet fick därmed nöja sig med en silvermedalj, men vi kommer tillbaka nästa år och ska slåss om mer. I laget spelade Martin Lokander, Sam Kassani, Anton Darnell och Martin Grüter.