God Jul och Gott Nytt År!

Stockholms SS önskar alla en god jul och ett gott nytt år!

Kom ihåg att delta eller åtminstone heja på våra medlemmar under Rilton-turneringarna som pågår 27 december-5 januari, och glöm för all del inte att vårsäsongen drar igång 10e januari och KM 17 januari!

Spelschema för våren och inbjudan till KM

Höstsäsongen är nästan avslutad och vi kan nu presentera programmet för våren, samt en inbjudan till Sällskapets KM.

Spelschemat finner ni här: program-for-vt2017

Inbjudan till Sällskapets KM finner ni här: inbjudan-till-sallskapets-schweizer-km-2017

Notera att anmälan till Schweizer-KM helst sker här, alternativt via mejl till Mikael Helin på micko03@hotmail.com. Om ni väljer att mejla Helin, se till att ni får bekräftelsemejl på att ni är anmälda.

 

 

Höstturneringen färdigspelad

Salongernas Höstturnering är nu färdigspelad, och vinnarna är utsedda.

I grupp A såg alla framemot en final mellan Luis Couso och Eric Thörn, där Thörn behövde vinna som svart för att kunna utmana Couso som var en halvpoäng före. Dramatiken uteblev tyvärr, Couso blev dessvärre sjuk och Thörn vann partiet och turneringen på w.o. Tyvärr ett tråkigt slut på en spännande turnering, men vi hoppas att Couso snart mår bättre och kan vara med och försöka vinna KM i vår.

I B-gruppen låg Peter Lindblom bra till och kunde remisera sig in i mål för att sluta på 7 poäng av 9 möjliga och en klar förstaplats före Hans Rånby och Niclas Hedin.

I C-gruppen var det ingen snack om saken, Göran Adamsson spelade väldigt övertygande och vann gruppen överlägset på 7,5 av 9 poäng, hela 2 poäng före tvåan! Han släppte endast 3 remier och var obesegrad genom hela turneringen. På 5,5 poäng kom Carl Johan Arbeus och Dick Viklund.

I D-gruppen var det mycket jämnt inför de avslutande ronderna, men det var Marcus Nordenstam som spurtade bäst och tog sig in på första plats på 6,5 poäng. På andra plats kom unge Matija Svetic före Christian Rudmalm, båda på 6 poäng.

I E-gruppen stod det mellan Christer Forsbom och Nadeem Ammour, men eftersom Nadeem spelade remi mot Christer Larsson i sista ronden hann Forsbom före genom att besegra Öhnedal. På tredje plats kom Salim Golkhar, som dessvärre tappade för mycket på slutet för att vinna turneringen.

Slutligen har vi F-gruppen, där flera spelare var med och kämpade i toppen, men det var till slut Erik Envall som drog det längsta strået och vann på mycket imponerande 8 poäng. Tvåa kom Robin Kristoffersson på 7,5 poäng, ett resultat som man kan vara mycket nöjd över och som hade räckt för att vinna de flesta grupper.

Stort Grattis till vinnarna!

Gareev ny världsrekordhållare!

I slutet av Augusti blev det klart att Stockholms SS har en ny stormästare i klubben, amerikanske GM Timur Gareev. Han turnerar för tillfället runt världen med blindsimultan-föreställningar och så sent som i Maj var han i Stockholm och imponerade stort.

Nu är det dock klart att Gareev slagit ett världsrekord efter att ha mött 48 (!) spelare samtidigt under en föreställning i Las Vegas. Gareev lyckades vinna 35 partier, 7 remier samt 6 förluster vilket räckte för att ta rekordet från den tidigare rekordhållaren Marc Lang.

Stort Grattis önskar Stockholms SS!