KM kontaktlista

Sällskapets KM har nu dragit igång och det är 63 deltagare.

Kom ihåg att om ni ska skjuta upp partier måste ni komma kontakta motståndaren själva. Kontaktuppgifter finns här.

Kom ihåg att om ni inte själva finns på kontaktlistan så skriv upp er snarast!

KM börjar på tisdag!

Passa på att anmäla er till KM som börjar nu på tisdag (17 januari). Det är redan 50 anmälda spelare!

Om det är möjligt, anmäl er på https://chess-results.com/anmeldung.aspx?lan=1&ggid=254908

Annars, kontakta Martin Lokander på lokander96@gmail.com eller Mikael Helin på micko03@hotmail.com

OBS! Anmälan stänger tisdagen den 17e januari kl.12!!

 

Förstalaget spurtar på

Under helgen har Sällskapets förstalag spelat två viktiga matcher i Superettan, först mot Burgsvik Alva SK under fredagen och sedan mot Horndal/Hedemora-Alliansen på lördagen.

Burgsvik Alva SK är ett starkt lag som ofta pendlar mellan Elitserien och Superettan, och eftersom de spelade 3 matcher under helgen kunde vi räkna med att de skulle mönstra ett starkt lag. Och det gjorde de. Matchen startade och det såg länge ut att vara ganska jämnt, men när Can Ertan fullständigt malde ner sin motståndare lossnade det. Plötsligt trillade vinsterna in och det stod plötsligt 4-0. De partier som var kvar såg lite skakiga ut, men vi hade inga problem att säkra matchsegern. Slutsiffrorna skrevs till 5½-2½, ett mycket övertygande resultat.

Under lördagen var det dags att ta sig an Horndal/Hedemora-Alliansen, som tillsammans med Sällskapet tagit sig upp till Superettan under föregående säsong. Till skillnad från oss hade de inte startat säsongen på bästa sätt, och på pappret var vi klara favoriter. Horndal kämpade bra på flera bräden, men Sällskapet visade sig vara för starka på de lägre borden. Som vi ofta gjort tidigare tog vi snabbt en enorm ledning med 5-1, men Horndal lyckades vinna de två sista partierna och höll nere förlustsiffrorna till 5-3.

Med de resultaten leder Sällskapet Superettan (!), dock en matchpoäng före Upsala ASS som har en match mindre spelad. Det kommer garanterat bli en hård kamp när vi tar oss an just Upsala ASS 4 februari.