SSS förstalag tar tagit greppet om Superettan

Efter den skakiga förstaronden i årets Allsvenska har förstalaget gått som tåget (loket?) och radat upp vinster efter vinster.
I lördags var det dags för en av de viktigaste matcherna, då vi mötte huvudkonkurrenterna Upsala ASS som även de radat upp matchsegrar. Det var alltså en typ av tidig final, där SSS stod för värdskapet.

Trots att SSS var knappa favoriter på pappret vet vi nu att det är svårt att förverkliga i resultat, och det började knackigt för oss. Luis Couso hamnade tidigt i en fullständigt förlorad ställning, men hade bättre tid och tack vare magiska krafter lyckades han vända och lura motståndaren och lyckades ta en mycket, mycket viktig pinne.

Därefter följde ett par rättvisa remier av Rolf Bergström, Eric Thörn, Martin Lokander och Dan Uddenfeldt. Ställningen är 3-2 men de tre återstående brädena var omöjliga att bedöma.

Michael Wiander hade en något halvsuspekt ställning ett tag, men spelade starkt och lyckades ro hem halvpoängen. Hugo van Hengels parti skiftade mellan förlust och vinst hela tiden, men till slut var det Hugo som hade starkast nerver och lyckades vinna partiet.
Matchens drama stod dock Christopher Lissäng för. I en ställning där de flesta bedömde hans ställning som troligtvis förlorad hade han räknat längre, även om lagledaren nog önskat att han inte låtit sin klocka gå ner till 1 sekund så ofta som han gjorde. Lissäng drog hem det partiet och SSS hade vunnit matchen med 5½-2½.

Nu är vi i klar ledning i Superettan, men slutsammandraget i Västerås i slutet av Mars kommer att avgöra allt. Vi håller tummarna!