Sällskapet vinner superettan!

Efter ett alldeles för nervöst och spännande sammandrag stod det till sist klart att Sällskapet vann Superettan och därmed tar sig upp till Elitserien nästa säsong. Detta är första gången Sällskapet når Elitserien!

Sällskapet hade ett utmärkt utgångsläge inför sammandraget med en klar ledning, och ett på pappret betydligt lättare motstånd än konkurrenterna. Problemet var dock att våra motståndare kämpade för att hålla sig kvar och därför ringde in det starkaste de hade.

Först ut var Örgryte, en hjärtskärande match där Sällskapet hade fantastiska ställningar på många bräden men en efter en tappade kontrollen. Till slut hade vi förlorat med 3,5-4,5. Mycket onödigt med tanke på de ställningar Sällskapet hade, men det var bara att försöka komma igen.

Under lördagen var det dags för Växjö SK, som mönstrade det starkaste laget under hela helgen och som inte heller Sällskapet lyckades rubba. Växjö var starkare på toppen och vi fick ge oss på både bord 1 och 2, och vi lyckades aldrig rubba Växjö på de lägre borden så efter 6 remier fick slutresultatet skrivas till 3-5. Inte optimalt, men ett rättvist resultat.

Eftersom ett par andra resultat hade gått vår väg stod det klart att en seger mot konkurrenten Schack 08 på söndagen skulle räcka. Sällskapet lyckades dock lyfta sig efter den hemska inledningen av sammandraget, och vi förde matchen från början till slut. Två snabba remier på bord 1 och 8, och plötsligt trillade alla vinster in. Till slut blev det hela 6,5-1,5! En förkrossande seger.

Stort tack för en fantastisk säsong, där Sällskapet som nykomlingar fört hela serien in i mål och nu för första gången är klara för Elitserien! De spelare som fört laget till serievinst är Can Ertan, Dan Uddenfeldt, Christopher Lissäng, Martin Lokander, Rolf Bergström, Luis Couso, Michael Wiander, Sam Kassani, Hugo van Hengel, Jakob Aperia och förstås vår lagledare Eric Thörn.