Säsongsstart SSS

Hej!

Sommaren har snart tagit slut, men det betyder även att höstsäsongen snart drar igång. Under nästa vecka kommer ett mer utförligt informationsbrev, men jag vill redan nu påminna er att skriva ner ett par viktiga datum i kalendern.

Säsongen startar tisdagen 5 september med uppvärmningsblixt. Varmt välkomna att prova på, spela lite blixt, ha det trevligt och anmäl er till höstturneringen!

Onsdagen 6 september har vi traditionsenligt en vänskapsmatch mot Kungstornet. I år är det Kungstornet som välkomnar oss till deras lokal Laserdome på Surbrunnsgatan. Matchen spelas över ca 30 bord och SSS brukar vara mycket duktiga på att samla spelare så hör av er ifall ni vill vara med och leda Sällskapet till vinst mot de regerande distriktsmästarna!

Säsongens höjdpunkt, Höstturneringen, börjar tisdagen 12 september. GLÖM INTE att anmäla er till info@sss-schack.se senast 11 september. Detta är MYCKET viktigt då det är gruppindelningar.

Säsongstart juniorer

Nu är sommaren över och höstterminen har dragit igång, och det betyder även att Stockholms Schacksällskaps höstsäsong snart drar igång.

Vi har precis som tidigare träningar på tisdagar på Stockholms Schacksalonger (Ringvägen 9C). Tisdagsträningarna drar igång tisdagen den 5e september kl. 16:00 och håller på till 17:30. Glöm inte att betala in terminsavgiften och anmäl ert barn!

Mer info hittar ni här

PRESSMEDDELANDE: Hasselbacken Chess Open

Hasselbacken Chess Open är tillbaka. Nu som en weekend-turnering, och en del i Svenskt Grand Prix.
Turneringen ersätter Scandic Ariadne Masters som Stockholms GP-deltävling. Tävlingshelgen blir som tidigare planerat, 3–5 november, och arrangörer är Stockholms Schacksällskap och Stockholms Schackförbund.
Redan nu kan du anmäla dig till turneringen på www.hasselbackenchessopen.se Där finns också inbjudan och mer information om turneringen.

Hasselbacken Chess Open som spelades i maj 2016 blev en av världens stora schackhändelser det året. Med 34 stormästare, varav 17 spelare med ratingtal över 2600 blev det den starkaste öppna turneringen som avgjorts i Sverige – och världens schackpress följde dramat på det anrika hotellet i Stockholm.
Ryske stormästaren Dmitrij Andreijkin (2736) vann knappt före indiern Adhiban (2663).
Nu den 3–5 november återvänder Hasselbacken Chess Open i en lite förändrad form. Från veckoturnering till weekendturnering, och som en del i Svenskt Grand Prix.
Turneringen ersätter alltså Scandic Ariadne Masters, men Scandic Ariadne blir fortsatt spelarhotell. Spelare kan också boka rum på Scandic Hasselbacken.
I Spegelsalen kommer det att dukas upp för uppemot 300 spelare. De 280 först anmälda garanteras en plats. Fjolårets GP-turnering samlade 226 deltagare.
Stockholms Schackförbunds ordförande Jan Wikander ser fram emot en fin GP-tävling på Hasselbacken.
– Stockholms Schackförbund och Stockholms Schacksällskap hade ett utmärkt samarbete med 150-årsturneringen våren 2016 på Hasselbacken.
– Vi tror att spelplatsen kommer att samla ett stort antal deltagare även denna gång. Ett just ingånget femårsavtal med Scandic Hasselbacken kommer att säkra GP-tävlingen i Stockholm under många år! Nu kör vi!
Ted Gemzell, ordförande i Stockholms Schacksällskap, ser också fram emot turneringen:
– Stockholms Schacksällskap är otroligt glada och stolta att kunna följa upp succén – Hasselbacken Chess Open (Sällskapet 150 år) – som en GP-tävling.
– Detta innebär att vi än en gång genomför ett schackevent av fin klass i en fantastisk miljö på Djurgården i Stockholm. Vi hälsar alla schackvänner varmt välkomna!

Hasselbacken Chess Open 3–5 november 2017
Info och inbjudan på www.hasselbackenchessopen.se